Bio Kontakt

PAY IT FORWARD
  • ---------------------------- POSTED 05.01.2015 kl.16:07----------------------------

Nytt år, ny start, blanke ark og fargestifter tel. Mange av oss setter nyttårsforsetter for å bedre egen livsstil. Jeg forstår det, for i juen skeier man som regel ut med både stort og smått. Mest stort, når jeg tenker meg om. Treningssentrene er stappfulle av stressa folk som prøver å trimme av seg ribbefettet og julepølsa, som sakte men sikkert har lagt seg som et flott belte rundt påsan i løpet av juleferien.

Noen har kanskje satt seg andre nyttårsforsetter, som foreksempel å spare mere penger, slutte å røyke, være mer sammen med familie og så videre. Gode nyttårsforsetter selvfølgelig. I fjor satte jeg meg nok et par forsetter selv, som akkurat gikk ut på å øke egen livskvalitet. 

I år gjør jeg noe helt annet. I år skal jeg hver eneste dag overraske noen jeg ikke kjenner med noe som forhåpentligvis gjør dem glad. Jeg starter i dag, litt sånn på etterskudd, mandag 5. Januar. I dag stoppet jeg en hyggelig dame i gågaten for å gi henne en blomst. Det første jeg møter er skepsis, litt sånn "ånei, hva skal hun selge, nei jeg vil ikke abbonere på noe, jeg sier nei uansett". Jeg forklarer hva jeg gjør, og jeg merker at hun fortsatt nøler. Ser på det jeg tilbyr henne i hånden, og tilbake på meg. Hun ser jo bare brunt papir og gavebånd så hva som helst kan jo være pakket inn. Men, det er bare en blomst, ikke en granat eller en klissete bæsj.

Jeg regner med at dette er den reaksjonen jeg alltid vil møte, fordi vi mennesker er ikke vant til å bli stoppet av noen, som kun ønsker å gjøre noe bra for en annen. Er det ikke litt trist egentlig? 

Jeg er heldigvis ikke en sjenert person, eller noen som fort blir brydd eller flau. Men, jeg merker likevel at det er en liten del av meg som synes det er rart å stoppe noen sånn. Litt utenfor komfortsonen. Likevel er dette noe jeg er fast bestemt på å gjøre. Det er en deilig følelse å gjøre noe godt for noen andre. Følg gjerne med her, eller på Instagram @anegyll for å følge ferden. Gi meg gjerne også litt tips og råd til hva jeg kan gjøre for å glede andre også :) Pay it forward!

 


2 kommentarer

Selma

05.01.2015 kl.16:44

Så utrolig hyggelig! Du kommer nok til å glede mange. Tror ikke jeg kunne gjort det samme selv, det hadde fort blitt litt kleint. Men det jo mange andre ting man kan gjøre for å glede andre :)

Aninsope

05.01.2015 kl.22:27

åh så kult og kreativt! jeg fikk litt lyst til å prøve, kanskje ikke hver dag, men en gang i uken eller minst en gang i måneden? er vel greit å komme seg ut fra komfortsonen sin iblant

Skriv en ny kommentar

hits